نماد سایت همیشه آنلاین

پاسخگویی برخی سوالات داوطلبان ورود به دانشگاه پیام نور

پاسخگویی برخی سوالات داوطلبان ورود به دانشگاه پیام نور 

پاسخگویی برخی سوالات داوطلبان ورود به دانشگاه پیام نور

با توجه به اینکه سوالات زیادی در زمینه ورود به دانشگاه برای شما داوطلبان و بازدیدکنندگان عزیز وب سایت همیشه آنلاین بوجود می آید سعی کردیم مجموعه ای از سوالات متداول شما را با پاسخ معتبر ( پاسخ از دانشگاه پیام نور) تهیه و تنظیم کنیم تا هم، شما از جزئیات بیشتر باخبر شوید و هم حجم کاری ما برای پاسخگویی سوالات شما کم شود

قسمت اول به شرح ذیل است قسمت دوم آن بزودی تهیه میگردد

توجه توجه : سوالات و جواب ها معتبر هستند و مستقیما از طریق دانشگاه تهیه گردیدند

سوالات مربوط به بخش فراگیر

 ۱- آیا در دوره های فراگیر دانشگاه پیام نور داوطلب در انتخاب رشته محدودیت دارد؟

شرکت در دوره های فراگیر برای هر رشته ای که داوطلب علاقه تحصیلی آنرا داشته باشدبدون توجه به زمینه ی تحصیلی قبلی وی امکان پذیر می باشد و برای سنجش میزان توانمندیها و آمادگی تحصیلص داوطلبان به آنان اجازه داده شده است که در رشته مورد علاقه بعنوان دانش پذیر ثبت نام نموده و تعدادی از واحدهای درسی رشته انتخابی خویش را طبق برنامه دانشگاه مطالعه و با کسب آمادگی های لازم در آزمون پایان نیمسال دانش پذیری که توسط سازمان سنجش کشور بصورت سراسری برگزار می شود ، شرکت نمایند .

۲- ادامه تحصیل در دانشگاه پیام نور به چه صورتی امکان پذیر است ؟

داوطلب در صورت کسب حد نصابهای لازم در آزمون بر طبق ضوابط و مقررات مصوب شورای گسترش آموزش عالی کشور از وضعیت دانش پذیری به وضعیت دانشجویی تبدیل یافته و تحصیل وی در دانشگاه پیام نور به صورت دانشجو در نیمسال دوم دانشگاه در رشته تحصیلی انتخابی میسر خواهد بود .

۳-آیا در دانشگاه پیام نور برای هر رشته تحصیلی ظرفیت پذیرش تعیین شده است ؟

ترتیبی اتخاذ گردیده که در آزمونهای دوره دانش پذیری نوع آزمون بصورت رقابتی نباشد و دانشگاه خود را موظف می داند که برای کلیه دانش پذیرانی که ملاکهای علمی و حد نصاب نمرات تعیین شده در قالب آیین نامه های دوره فراگیر مصوب وزارت علوم تحقیقات و فناوری را کسب نمایند ، ظرفیت لازم برای شکوفایی استعدادها و توانمدی تخصصی را از طریق فراهم سازی شرایط ورود به دانشگاه به صورت دانشجو فراهم نماید .

۴- در دانشگاه پیام نور دانش پذیر و دانشجو به چه شخصی اطلاق می گردد ؟

الف ) دانش پذیر : داوطلبی که شرایط ورود به دوره های فراگیر دانشگاه پیام نور را دارد و در موعد مقرر در دوره های فراگیر ثبت نام کرده است .

ب ) دانشجو : فردی که از طریق آزمون سراسری یا دوره های فراگیر پس از موفقیت در آزمون سراسری یا دوره دانش پذیری و احراز شرایط پذیرفته شده است .

۵- مدرک تحصیلی مورد پذیرش برای ثبت نام در دوره دانش پذیری چیست ؟

دارندگان دیپلم رسمی متوسطه نظام قدیم و پیش دانشگاهی نظام جدید در رشته های ریاضی و فیزیک ، علوم تجربی ، علوم انسانی ، هنر ، علوم و معارف اسلامی و دارندگان مدرک کاردانی رسمی مورد تایید وزارت آموزش و پرورش ، وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و همچنین دارندگان سایر مدارک متوسطه تحصیلی اعم از هنرستان و دانشسراهایی که مدت آموزش متوسطه آنها ۴ سال بوده است و دارندگان مدرک رسمی کاردانی پیوسته یا کاردانی ، مجاز به شرکت در آزمون های دوره های فراگیر کارشناسی دانشگاه هستند .

تذکر ۱ : دارندگان مدرک کارشناسی و بالاتر در صورتی که از لحاظ مقررات وظیفه عمومی ممنوعیت نداشته باشند نیز می توانند در این دوره ها ثبت نام نمایند .

تذکر ۲ : دارندگان مدرک تحصیلی با میانگین کمتر از ۱۰ نمی توانند در این دوره ها شرکت نمایند .

۶- داوطلب متقاضی در آزمون فراگیر پیام نور چه اقداماتی را بایستی انجام دهد ؟

داوطلب متقاضی شرکت در آزمون باید اقدامات زیر را به موقع و در مهلت مقرر انجام دهد .

– ثبت نام در نیمسال دانش پذیری

– دریافت کارت ورود به جلسه آزمون در موعد مقرر

– حضور در محل و حوزه ای که برای او تعیین می شود ، شرکت در آزمون و پاسخگویی به سوالات آزمون

۷- داوطلب دوره های فراگیر چند رشته و مرکز را می تواند انتخاب نماید ؟

هر داوطلب فقط مجاز به انتخاب یک رشته محل از مجموع رشته های موجود می باشد .

۸- آیا برای دانش پذیران از طریق دانشگاه پیام نور کلاس های رفع اشکال برگزار می گردد ؟

دانش پذیران می توانند جهت استفاده از کلاسهای رفع اشکال مراکز/واحدهای منتخب پیام نور پس از ثبت نام در آزمون فراگیر با انجام فعالیت های زیر شرکت نمایند.

– مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی پیام نور به آدرس www.pnu.ac.ir در تاریخ اعلام شده در سایت

– اعلام آمادگی و پرداخت وجه

پس از این دو مرحله داوطلب به مراکز و واحدهای منتخب برای استفاده از کلاسهای آموزشی معرفی خواهد گردید .

۹-شرایط تبدیل وضعیت ( قبولی در دوره های فراگیر ) به چه صورتی خواهد بود ؟

داوطلب برای آنکه از دانش پذیر به دانشجو تغییروضعیت دهد ضمن داشتن شرایط عمومی پذیرش باید تمامی شرایط زیر را احراز کند .

۱-۹ دانش پذیر باید در پایان نیمسال دانش پذیری در آزمون تمامی درس های اختصاصی ( ۶ تا ۸ واحد مشخص شده برای هر رشته ) و تمامی درس های عمومی ( ۸ واحد ) شرکت کند و حداقل نمره ۱۰ در هر یک از مواد درسی کسب نماید .

۲-۹ حداقل میانگین دانش پذیری ۱۲ از ۲۰ را کسب نماید .

داوطلبینی که بصورت همزمان شرایط بندهای ۱-۹ و ۲-۹ را کسب نمایند قبول شناخته می شوند .

۱۰- در دوره های فراگیر دانش پذیر چه زمانی مشروط شناخته می شود ؟

دانش پذیر زمانی مشروط شناخته می شود که :

 الف ) حائز شرایط ثبت نام بوده و شرط بند ۲-۹ را احراز کرده ولی حداکثر در یک تا دو درس نمره کمتر از ۱۰ کسب کرده باشد . چنین داوطلبی می تواند به عنوان دانشجوی مشروط درس ثبت نام نماید ، ثبت نام وی تا اخذ نمره قبولی در درس یا دروس مردودی ( حداکثر تا پایان نیمسال دوم ) به صورت مشروط خواهد بود .

ب ) حائز شرایط ثبت نام بوده و شرایط بند ۱-۹ را احراز کرده ولی میانگین دانش پذیری و میانگین وزنی حداقل ۱۲ ( بند ۲-۹ ) را کسب نکرده باشد . چنین داوطلبی می تواند به عنوان دانشجوی مشروط میانگین ثبت نام نماید اما ثبت نام وی تا احراز مینگین دانش پذیری حداقل ۱۲ ( حداکثر تا پایان نیمسال دوم ) به صورت مشروط خواهد بود .

شایان ذکر است در پایان نیمسال دوم تحصیلی ، دانشجویان مشروط بندهای الف وب در صورتی که شرایط لازم را احراز ننمایند از ادامه تحصیل محروم خواهند شد .

تذکر مهم : با توجه به اینکه در دوره دانش پذیری به منظور تسهیل ورود دانش پذیران به دوره دانشجویی تعدادی از دروس دانش پذیری مشمول تراز خواهد شد و دانش پذیران بر اساس نمرات تراز قبول یا مشروط شناخته می شوند لذا طبق مصوبات دانشگاه دانش پذیران موظفند دروسی را که نمرات خام آنها کمتر از ۱۰ می باشد پس از تبدیل وضعیت به دانشجویی با رعایت پیش نیاز بگذرانند .

۱۱-ضوابط نیمسال دانش پذیری در دوره های فراگیر چیست ؟

۱-۱۱- ثبت نام در دوره های فراگیر به منزله پذیرفتن کلیه ضوابط و مقررات تلقی می شود .

۲-۱۱- کلیه آزمون ها به صورت چند گزینه ای برگزار می شود .

۳-۱۱- سؤالات آزمون مطابق با سرفصل درس ها و کتابهای معرفی شده در جدول منابع موجود در دفترچه راهنما طراحی می شود .

۴-۱۱- برگزاری آزمون و تصحیح پاسخنامه ها با نظارت سازمان سنجش انجام می گردد .

۵-۱۱- در صورت تصویب مراجع ذیربط در وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و دانشگاه پیام نور ، نیمسال دانش پذیری حداکثر تا دو نیمسال قابل تمدید است .

برای اطلاعات بیشتر از نحوه شرکت در فراگیر می توانید مطلب  ۴ گام اساسی  تا  آمادگی کنکور فراگیر از همیشه آنلاین را بخوانید

۱۲-ضوابط ادامه تحصیل در دانشگاه پیام نور ( پس از قبولی در آزمون نیمسال دانش پذیری ) چیست ؟

۱-۱۲- دانشجو موظف است در اولین نیمسال تحصیلی از سازمان آموزش و پرورش ، تاییدیه تحصیلی خود را درخواست کند تا به مرکز یا واحد دانشگاهی ارسال شود .

۲-۱۲- دانشجو موظف است در هر نیمسال تحصلی در مهلت اعلام شده از سوی دانشگاه برای ثبت نام و انتخاب واحد درسی اقدام کند . اقدام نکردن به موقع در نیمسال تحصیلی به منزله محرومیت از ادامه تحصیل در آن نیمسال تحصیلی خواهد بود ، به علاوه در صورتی که دانشجو در طول همان نیمسال برای تعیین وضعیت تحصیلی خود مراجعه نکند منصرف از تحصیل شناخته خواهد شد .

۳-۱۲- تعداد کل واحدهای قابل انتخاب در هر نیمسال تحصیلی ( به جز در آخرین نیمسال تحصیلی ) با توجه به میانگین نیمسال قبل دانشجو ، حداقل ۸ و حداکثر ۲۴ واحد بر طبق آیین نامه آموزشی دانشگاه است .

۴-۱۲- نمره قبولی در هر درس ۱۰ از ۲۰ است .

۵-۱۲- در صورتی که دانشجو بدون کسب موافقت دانشگاه بیش از دو نیمسال تحصیلی ترک تحصیل کند از ادامه تحصیل محروم خواهد شد .

۶-۱۲- دانشجوی مشمول خدمت وظیفه عمومی با رعایت مقررات وظیفه عمومی به شرط آنکه غیبت سنواتی نداشته باشد می تواند از معافیت تحصیلی استفاده نماید .

۷-۱۲- تحصیل همزمان با خدمت وظیفه عمومی به شرط موافقت محل خدمت از نظر دانشگاه با رعایت سایر مقررات بلامانع است ، ولی گواهی اشتغال به تحصیل تا قبل از ارائه کارت پایان خدمت صادر نمی شود .

۸-۱۲- دانشجو می تواند در صورت تمایل از ادامه تحصیل انصراف دهد . این درخواست باید به صورت کتبی به مرکز مربوطه ارائه شود

منبع : دانشگاه پیام نور

تهیه و تنظیم : همیشه آنلاین

خروج از نسخه موبایل